Kinetoterapie

Kinetoterapeutul este o persoană indispensabilă în orice clinică sau centru medical de recuperare şi tratament. Acestă specializare a căpătat o importanţă deosebită datorită dublării şanselor de recuperare!

Kinetoterapeutul dezvoltă şi monitorizează programe de exerciţii fizice pentru a ajuta oamenii să recapete forța sau o funcție musculară pierdută din cauza unui accident sau boli.

Kinetoterapeuții ştiu totul despre anatomie şi modul în care fiecare parte a corpului funcționează de la sine şi în colaborare cu medicii dezvoltă planuri şi instrumente de terapie fizică care au ca scop refacerea mobilității pacientului, fără a provoca durere sau deteriorare.

Unii kinetoterapeuţi se specializează pe anumite tipuri de pacienţi sau de condiţii, cum ar fi persoanele de recuperare de la leziuni sau a celor cu boli degenerative musculo-scheletice.

Şi pentru ca lucrurile să devină şi mai interesante, imaginaţi-vă cât de importantă este această meserie pentru sportivi sau cluburi sportive.

Pentru fiecare pacient, kinetoterapeutul evaluează mobilitatea, puterea și rezistența persoanei, stabilind obiectivele de tratament.

Tot el are obligația de a educa pacientul cu privire la modul în care funcționează organismul şi ceea ce este cauza insuficienţei. Kinetoterapeuții elaborează un plan de caz sau de tratament orientat și ghidează pacientul în efectuarea exerciţiilor în mod corect.

Ei monitorizează progresul pacientului și dacă e necesar, modifică planul tratamentului pentru a atinge obiectivele specifice.